Skorajšnja skupščina Certa Holdinga ali kdo bo koga?

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice (Aktualno) Avtorji: Saša Dragoš Teme: Mali delničarji Datum: Tor, 17. okt.. 2017 Stran: 3

Marjan Batagelj po dokupu 49,13 odstotka delnic Certa Holdinga na urgenco - Vroče nadaljevanje 

Predsednik upravnega odbora družbe Postojnska jama Marjan Batagelj je včeraj podrobno predstavil prevzemni postopek za cerkljanski Certa Holding, v katerem so pridobili 49,13 odstotka delnic. Več kot so pričakovali, a ne dovolj, da bi takoj zastavili holdingov razvoj. Na skorajšnjo skupščino se podajajo z le desetino glasovalnih pravic in upanjem, da jih bodo delničarji s pooblastili vendarle zavezali k delu. 


POSTOJNA ► "Človek, ki ve, kaj mora narediti in ima vizijo, je nevaren za tiste, ki tega ne vedo. Zato ga je potrebno odgnati" je bila sklepna misel predsednika uprave Postojnska jama Marjana Batagelja po stresnem 52-dnevnem prevzemnem postopku Certa Holding (CH), preden so ga ob zaključku minuli petek odpeljali na urgenco. Časa za odrejeni počitek nima, saj se bo na skupščini CH 30. oktobra za svoj predlog razvoja, najprej za imenovanje vodstva, "udaril" s Civilno pobudo za razvoj Cerkljanske. 

"Skupščina je kulturno dejanje. Želimo dostojanstvo. Če nas ne bodo hoteli, bodo lahko prepisali naš razvojni program. A kdo ga bo uresničil?" se je vprašal Batagelj pred nadaljevanjem prevzema CH. 

Na skupščino se zaradi statutarnih določil CH lahko podajo le z desetino glasovalnih pravic. Do večine jim lahko pomagajo delničarji s pooblastili. A zanje se bo potegovala tudi Pobuda, ki jih je doslej že dvakrat zbrala krepko čez polovico. 

Odločali bodo mali delničarji, ki imajo v posesti še 26,69 odstotka delnic, ob njih pa Jože Močnik 9,50 odstotka. Pobuda, ki je s podjetnikom Stanislavom Erženom v zadnjih tednih pridobila pet odstotkov delnic, bo na skupščini s svojimi predlogi za novo vodstvo CH v ugodnem položaju. 

"Zakaj Pobuda s Stanislavom Erženom, tastom njenega pravnega zastopnika Sebastjana Kerčmarja, ni do roka dala nasprotne prevzemne ponudbe, ne razumem. Mene je spodbudilo prav njeno mnenje, da odkrit solastnik s predstavitvijo razvoja in naložb ni sporen. Prav to smo storili. Ponudili smo razvoj in ljudje so nam zaupali. Sedaj pa nam ob 49,13 odstotka odkupljenih delnic očitajo neuspeh," se je čudil Batagelj. 

Predstavil je turistične sinergije in upravljanje TIK Kobarid. "Hudo mi je ob elektronskem sporočilu, ki sem ga pravkar dobil iz Ete, da jutri v Ilirski Bistrici pripravljajo usposabljanje pred selitvijo dela proizvodnje v Zagreb. To se ne bi smelo zgoditi. Vseskozi dopovedujem, da so plače v Eti ob sedmih milijonih lanskega dobička prenizke, da ta potrebuje razvoj in sprašujem, kje je predstavnik delavcev v njenem nadzornem svetu, je dal vedeti, da tudi s soupravljanjem Ete z večinskim tujim lastnikom misli resno. 

Zaveda se, da bo do tega in razvojnega dela preteklo še precej Cerknice. Manj pa se zaveda dejstva, da je bitka s Pobudo le epizoda v poldrugo leto trajajoči delničarski vojni na Cerkljanskem. 

To pa so zakrivili sedaj njegovi podporniki, prej pa skriti pogoltneži, ki so s podporo vodstev družb CH, tega nameravali prevzeti za drobiž in brez predstavitve razvoja.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.