Iztisnili male delničarje

NatisniNatisni

Medij: Gorenjski glas (Ekonomija) Avtorji: Šubic Simon Teme: Mali delničarji Datum: Pet, 29. jul.. 2016 Stran: 13

Mali delničarji Adrie Air ways so za delnico prejeli po petnajst centov odpravnine. 

Brnik - Skupščina družbe Adria Airways je prejšnji četrtek potrdila iztisnitev malih delničarjev, ki so v zameno že prejeli denarno odpravnino v višini 15 centov na delnico. Na skupščini je sodeloval le glavni delničar slovenskega letalskega prevoznika AA International Aviation Holding z 99,14 odstotka delnic z glasovalno pravico, je razvidno iz zapisnika, objavljenega na spletnih straneh Ajpesa. 

Družba AA International Aviation Holding, ki je imela prek hčerinskega podjetja 4K Invest vlasti že 7.576.725 delnic Adrie Airways, je tako za preostalih 65.720 delnic plačala slabih 9900 evrov. Odpravnina je enaka ceni v prevzemni ponudbi, ki je trajala med 8. aprilom in 9. majem letos, v njej pa so nemški lastniki prido* bili dodatnih 3,05 odstotka delnic. Kot so pojasnili, bodo s prenosom delnic poenostavili procese upravljanja, struktura bo fleksibilnejša, operativni stroški pa bodo zmanjšani. 

Pogodbo za nakup Adrie Airways je družba 4K Invest s prejšnjimi lastniki - Slovenskim državnim holdingom, Družbo za upravljanje terjatev bank in državo - podpisala januarja letos. V skladu s pogodbo so Adrio pred dokončno prodajo dokapitalizirali za 4,1 milijona evrov, od tega je država prispevala 3,1 milijona evrov, 4K Invest prek odvisne družbe milijon evrov, kupec pa je dodal še 100 tisoč evrov kupnine. Prodajni postopek je bil končan marca, skupaj z učinkom dokapitalizacije pa je 4K Invest postal lastnik 96,09 odstotka Adrie Airways, po izteku prevzemne ponudbe pa je pridobil še 3,05 odstotka delnic.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.