Ko državo ugrabijo sindikati

NatisniNatisni

Medij: Finance (Dogodki in ozadja) Avtorji: T. S., Janez Tomažič, Tanja Smrekar, Karel Lipnik, Petra Sovdat Teme: Mali delničarji Datum: Čet, 30. jun.. 2016 Stran: 2

Sindikati naj se bojujejo za delavca in njegove pravice, ne pa za oblast in lastništvo!

Parole, stavki, vzkliki za boljše razmere in pravice - vse to je povsem upravičeno in prav. Sindikati se morajo bojevati za svoje člane, za pravice delavcev. A to pomeni, da se morajo bojevati za spoštovanje njihovih pogodb o delu, za človeka vredne delovne razmere in za plače, nagrade. Ne pa, da se bojujejo za (politično in ekonomsko) oblast, za lastništvo. Kot kaže, pa so pri nas - tudi v primeru Luke Koper - delavci že kar dobro prevzeli vlogo lastnika. Pri tem ne pozabite - ne gre le za državo, gre tudi za druge, tudi male delničarje. Država ima namreč okoli 70 odstotkov Luke.

Sindikati so pri nas ugrabili državo. Tudi sindikalist Mladen Jovičić iz Luke Koper ne skriva večjih ambicij. Denimo minuli teden je na Tarči RTV Slovenija jasno povedal, da je tam kot predstavnik gibanja »Vstala Primorska - vstani Slovenija«. O tem, za koga vstajajo ljudje, smo sicer pisali v članku Za koga je v resnici vstala Primorska? Kdo vse je pripet na denar delničarjev Luke Koper, kjer smo razkrili vrsto svetovalnih in sponzorskih pogodb.

Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.