Odpravnina malim delničarjem

NatisniNatisni

Medij: Vestnik Murska Sobota Avtorji: M.H. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum:27. 11. 2014 Stran: 5

Ultramarin

Za delnico ponujajo 1,84 evra - Ultramarin in Poliester lastniško povezani družbi - O preoblikovanju decembra

Trije delničarji ljutomerskega podjetja Ultramarin, Poliester Grupa, d. o. o., Medalaine Cardero Acosta in Lazo Banjac, ki skupaj obvladujejo podjetje s 95,80-odstotnim lastniškim deležem, bodo na decembrski skupščini sprejeli sklep o preoblikovanju delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo in s tem iztisnili male delničarje. Pri preoblikovanju družbe lahko sodelujejo delničarji, ki lahko s svojimi delnicami pridobijo osnovni vložek v višini najmanj 50 evrov, vsem drugim pa so večinski lastniki pripravljeni izplačati odpravnino v višini 1,84 evra za vsako posamezno delnico družbe pred preoblikovanjem. Denarna odpravnina bo delničarjem izplačana v treh mesecih po objavi vpisa sklepa o preoblikovanju v sodni register. Osnovni kapital družbe Ultramarin, ki je decembra 2008 pravno nasledila podjetje Imgrad, znaša 2.678.961 evrov in je razdeljen na 641.522 delnic, skupščina, na kateri bodo lastniki odločali o preoblikovanju, pa bo 22. decembra.

Koncentracija lastništva seje napovedovala že maja, ko je podjetje Poliester Grupa iz Priboja v stečajnem postopku Avtoimpexa za 140 tisoč evrov kupilo skoraj 45- odstotni lastniški delež ljutomerskega podjetja. Ultramarin in Poliester sta lastniško povezani družbi, s tem da je ljutomersko podjetje lani in predlani zmanjševalo svojo bančno zadolženost prav z dezinvestiranjem ali prodajanjem lastniških deležev oziroma naložb v povezane družbe skupine Poliester.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.