Uroš Rotnik ostaja direktor

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje Avtorji: Gorjanc Robert Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 30. 10. 2014 Stran: 3

Organi nadzora KPV: ni pravne podlage za razrešitev iz krivdnih razlogov

»Zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije o nadzoru nad premoženjskim stanjem dr. Uroša Rotnika v povezavi z določbami Zakona o gospodarskih družbah, Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter ustanovitvenimi akti Komunalnega podjetja Velenje, ne daje pravne podlage za razrešitev direktorja Komunalnega podjetja Velenje dr. Uroša Rotnika iz krivdnih razlogov.«


Takšen je bil sklep ponedeljkove skupne izredne seje organov upravljanja in nadzora Komunalnega podjetja Velenje, se pravi Sveta ustanoviteljev, skupščine in nadzornega sveta Komunalnega podjetja Velenje, na kateri so obravnavali zaključno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o nadzoru na premoženjskim stanjem direktorja KPV Uroša Rotnika.

Neutemeljena nekrivdna razrešitev

Kot so še navedli v pismu KPK, pod katerega so se podpisali Bojan Kontič, predsednik Sveta ustanoviteljev, Andreja Katic, predsednica skupščine in Franc Sever, predsednik nadzornega sveta Komunalnega podjetja Velenje, bi bila na podlagi zakona o gospodarskih družbah razrešitev Uroša Rotnik možna le iz nekrivdnih razlogov. Vendar pa bi bila takšna odločitev po njihovem mnenju povsem neutemeljena, saj je poslovanje Komunalnega podjetja Velenje pod vodstvom dr. Uroša Rotnika po mnenju vseh organov upravljanja in nadzora zelo dobro, pregledno in brez ugotovljenih nepravilnosti, prav tako pa bi odpravnina, ki bi v tem primeru pripadala direktorju, pomenila dodaten strošek za javno podjetje in bi obremenila uporabnike komunalnih dobrin in storitev.

Brez prelaganja odgovornosti

Upravljavci in nadzorniki KPV so še pozvali pristojne organe v državi, da v okviru svojih pristojnosti čim prej zaidjučijo vse postopke ugotavljanja premoženjskega stanja dr. Uroša Rotnika, vladi in DZ pa predlagajo, da uredi to področje v skladu z napotili KPK tako, da bo dana zakonska podlaga za ukrepanje v tovrstnih primerih. »Nikakor pa se ne strinjamo s prelaganjem odgovornosti na organe upravljanja in nadzora Komunalnega podjetja Velenje, katerih osnovna naloga je skrbno spremljanje poslovanja tega javnega podjetja,« so še zapisali.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.