Kmalu prevzemna ponudba za Letriko

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: S. R. Teme: Mali delničarji, ZPRE-1 zakon o prevzemih Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 12. 09. 2014 Stran: 4

Mahle tudi za preostale delnice ponuja po 67,10 evra

Nemški Mahle, ki je že lastnik dobrih 85 odstotkov Letrike, je objavil prevzemno namero za odkup preostalih delnic šempetrske družbe. Prevzemno ponudbo je pričakovati najkasneje v začetku oktobra, cena za delnico pa bo 67,10 evra. Toliko so Nemci doslej plačali vsem prodajalcem.


ŠEMPETER PRI GORICI ► Mahlejeva hčerinska družba Mahle Holding Austria bo prevzemno namero objavila najkasneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh. O prevzemni nameri za preostali delež so Nemci že obvestili agencijo za trg vrednostnih papirjev, agencijo za varstvo konkurence ter upravo in delavce Letrike. 

Mahle je junija najprej od konzorcija prodajalcev - sestavljali so ga Modra zavarovalnica, NLB, SDH, DUTB in Triglav skladi - kupil slabih 54 odstotkov Letrike, nato pa julija od Kolektorja pridobil še 20 odstotkov. Konec avgusta je pridobil še nekaj manj kot sedem odstotkov šempetrskega podjetja.

Nemci so za delnico Letrike tako konzorciju prodajalcev kot Kolektorju odšteli 67, 10 evra. Konzorcij prodajalcev je za Letriko dobil 58,3 milijona evrov, Kolektor s povezano družbo FMR pa 21,8 milijona evrov.

Mahle je prejšnji teden dobil vsa soglasja pristojnih organov za prevzem Letrike, po nakazilu kupnin se je te dni ukvarjal s preknjižbami delnic. Mahle bo moral skladno z določili zakona o prevzemih v prevzemni ponudbi p*onuditi enako ceno kot doslej, torej 67,10 evra. Za vse delnice Letrike bo Mahle odštel 108 milijonov evrov.

Po končani ponudbi za prevzem najbrž sledi umik z borze, preoblikovanje v družbo z omejeno odgovornostjo in izplačilo vseh delničarjev. Mahle je napovedal tudi integracijo Letrike v divizijo mehatronike.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.