Pistotnik dokončno prevzel Zavod za varstvo pri delu

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: M.P. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 23. 07. 2014 Stran: 8

Po več kot enoletnem boju je prevzem Zavoda za varstvo pri delu (ZVD) zaključen. Družba Pistotnik, krovna družba koncema Sintal, je pred dnevi iz lastništva iztisnila še preostale male delničarje in ZVD preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo, vodenje družbe pa je prevzel Robert Pistotnik.

Na čelu družbe je Pistotnik zamenjal dolgoletnega izvršnega direktorja ZVD Mirana Kalčiča, ki je že avgusta lani šel v pokoj, a je nato družbo do pred dnevi vodil prek podjemne pogodbe. »ZVD in koncem Sintal imata bolj ali manj iste naročnike, obe družbi pa se soočata z velikimi pritiski na cene. Letos si v ZVD želimo vsaj ponovitev lanskih rezultatov, v prihodnjih letih pa načrtujemo rast poslovanja,« je povedal Pistotnik. Lani so se prihodki ZVD znižali za štiri odstotke, na 7,4 milijona evrov, medtem ko se je čisti dobiček zvišal za tretjino in znašal 560.000 evrov.

»Povečati si želimo obseg prihodkov pri varnosti in zdravju pri delu ter okrepiti položaj družbe v Sloveniji,« pojasnjuje Pistotnik, ki velike upe polaga predvsem v medicino in šport. Center za medicino dela k letnim prihodkom ZVD trenutno doprinese 2,4 milijona evrov, center za medicino in šport pa le slabih 200.000 evrov. »Trenutno pri medicini dela in športa ZVD pokriva praktično le območje širše Ljubljane, želimo pa se razširiti po vsej državi. Imamo veliko obetavnih mladih športnikov, ki jim v mladinskih ligah uspe priti v vrh. A ker trenerji pri svojem delu nimajo medicinske podpore, te športnike v zrelejših letih bremenijo številne zdravstvene težave, ki onemogočajo nadaljevanje uspehov v tekmovalnih ligah,« še dodaja Pistotnik, ki namerava storitve ZVD ponujati tudi »tujim športnikom in reprezentancam iz nekoliko bolj eksotičnih držav«.

Novemu lastniku ZVD je uspelo razdreti tudi vezi s skupino MSIN Marka Moharja in Matjaža Satlerja. Kot smo razkrili v Dnevniku, se je lani Moharju in Satlerju s pomočjo Kalčiča m predsednika upravnega odbora ZVD Ljuba Pečeta uspelo dokopati do družbe Klicni center, na katero je ZVD pred tem prenesel ll-odstotni paket lastnih delnic. Po statutu ZVD bi morale biti na skupščini vse pomembnejše odločitve sprejete z najmanj 90-odstotno podporo, kar pa brez Klicnega centra ni bilo izvedljivo. Tako je Pistotniku grozilo, da tudi po nakupu večinskega deleža v ZVD ne bi mogel zamenjati vodstva družbe. A prevzemno ponudbo Pistotnika je nato sprejel tudi Klicni center, Mohar in Satler pa sta po naših izračunih z delnicami ZVD kljub vsemu zaslužila nekaj deset tisoč evrov.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.